Page 119 of 139 FirstFirst ... 1969109117118119120121129 ... LastLast
Results 1.181 to 1.190 of 1381
    Senior Member Eugen_piano's Avatar
    da stiu, are si socrul... din pacate nu avem pentru m6 :-))) am vorbit azi cu electricianul... mai sunt si alte variante de extractie, tot de genul bagam ceva in surub si invartim :-P era sa zic eu ce-mi bag, dar ma cenzureaza :-D

oricum, mersi de sfat. azi doar am luat rand pe rand celelalte suruburi si le-am inlocuit cu M6x36mm+saibe de la DDMan, hi-hi... astea s-au strans imediat cu dinamometrica si n-am avut probleme...
    sincer, habar n-am, dar dupa faza cu 3 suruburi originale rupte, fara sa ajung la 10nm, mi-e frica sa le pun pe alea vechi...

apropo, ziceam mai demult ca in faruri, R200 are firele incurcate, + cu -, in cazul semnalizarilor...
    ei bine, R200 are firele incurcate si la pompele de spalat parbriz si luneta. pe mufa scrie + si - intr-o ordine, iar ele sunt conectate exact pe invers...

bre, eu stiu ca englejii conduc pe dos, dar si polaritatile le-au incurcat?

Senior Member bacyta's Avatar
    Am inteles, doar ca suruburile sunt prea subtiri.

de care zici ca sunt prea subtiri? pentru extragere sau?

foarte interesant, am aflat azi ca harta originala pentru 1.8 Turbo ajungea la 205 cai putere... doar ca Rover a hotarat ca batea motoarele in V6 si a limitat puterea noului K Series...

Senior Member bacyta's Avatar
    Suruburile rupte.
    Foarte tare asta cu 205cp.

da, da, mi-a picat fata... si cica 205 cu motorul stock!!!
    in fine, nu ma intereseaza turbo pentru putere, ci pentru urcat dealul :-) de altfel, informatia nu stiu cat de mult sa o cred... in mod cert, 75 turbo de 1.8 poate mai mult.

UPDATE:
    am fost azi la mecanic si am imprumutat un extractor de suruburi, marimea 2.
    dupa care am mers la electrician. el a folosit o bucsa+freza (atentie, nu burghiu!) pentru a gauri exact pe mijloc vechiul surub... surubul era rupt la o adancime de 15mm... dupa ce ne-am chinuit cu centrarea gaurii, restul a mers brici... exact ca in instructiuni: surubul rupt a fost gaurit putin pentru a se putea infige extractorul, care l-a scos fara probleme.

Ionut a avut maaaaare dreptate sa ne indrume spre asa ceva:
    https://www.magazinulcuscule.ro/scul...ri-rupte-6-buc

din pacate, in CJ se gasesc undeva pe la 70 de roni setul... bataie de joc... o sa comand si eu o tura de pe net, dar mai incolo, ca acum m-a falimentat masina :-)

suruburile au iesit impecabil, filetul a ramas intact, iar eu am pus mai departe suruburile de la Dedeman, pe care le-am strans fara probleme la 10nm.

in afara de asta, am montat si semeringurile la came (de culoare NEAGRA in zona curelei de distributie si de culoare MARO/ROSU in partea dinspre volanta). semeringurile se monteaza PE USCAT :-))) adica fara alcool la bord si fara vaselina... se imping fara probleme si se pot bate usor cu o tubulara de 30-32, nu mai tin minte exact, ca nu era a mea.

am conceput si tevile pentru intercooler, dar e criza de materiale... o fi orasul asta nu stiu ce capitala (a tineretului, a culturii, a ... bip/peep/bip), dar tot nu gasim ce ne trebuie, atunci cand ne trebuie :-P

Senior Member
    Bine ca ti-a iesit! 10 nm nu e mult deloc deci suruburile au fost cam "coapte".

mda... in cartea tehnica nu scrie ca ar trebui schimbate...

apropo, cand ai schimbat a doua oara garnitura de la galeria de admisie si ai strans-o cu dinamometrica, cum ai bagat-o? ai folosit prelungitor pt cheie, cardan ceva? ca sa stiu daca e usor de pus pe motor dupa ce asez chiuloasa...

Page 119 of 139 FirstFirst ... 1969109117118119120121129 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)